Vardagen som applikationskonsult på Cybernetics bjuder på både innovativ teknikutveckling och spännande kundmöten. I somras tog Hussein examen från Blekinge Tekniska Högskola och skulle ta steget in i arbetslivet. Nu arbetar han med något han brinner för – framtidens digitala affärslösningar.

Hej Hussein, vad gör du på Cybernetics?

– Kortfattat kan man säga att jag jobbar med att skräddarsy digitala affärslösningar åt våra kunder, och i det kommer jag sedan att få ta ett ganska stort kundansvar och få nosa på en hel del projektledning. Jag är ute och träffar kunder för att lyssna in vad de har för behov, för att sedan plocka hem informationen till mitt team. Tillsammans med teamet arbetar jag i en utvecklingsmiljö för att ta fram en digital lösning som kan hantera de processer och den information som kunden har behov av. Det tycker jag är väldigt roligt – att kunna kombinera projektledning med applikationsutveckling. Det är inte alla projektledare som har den tekniska rollen också, men det kommer jag att ha här på Cybernetics.

Vad är det som är så spännande med applikationsutveckling?

– Applikationsutveckling och teknikutveckling är framtiden. Jag har alltid varit intresserad av IT, speciellt mjukvaruutveckling. Möjligheterna med mjukvaruutveckling är oändliga och jag gillar att man ibland drar igång ett projekt utan att veta exakt var man kommer att landa men så helt plötsligt har man skapat någonting helt nytt. Jag gillar särskilt det agila arbetssättet och att arbeta i team för att tillsammans designa innovativa digitala lösningar. Kodning är inte min grej, men jag gillar allt runt omkring, den strategiska biten, och vill så snart som möjligt självständigt kunna leda innovativa mjukvaruprojekt.

Varför bestämde du dig för att börja jobba på Cybernetics?

– Jag identifierade att utvecklingsmöjligheterna var väldigt goda på Cybernetics och att man får ta en väldigt aktiv roll redan från start, visar man framfötterna så kan man avancera snabbt. Jag tycker även att det är spännande att jag inte är fast i en och samma roll och behöver gör samma sak varje dag, jag får testa på många olika saker och det bjuder på stor variation. Innan jag började jobba här trodde jag att allt skulle vara extremt seriöst men redan från dag ett kom folk fram och hälsade och var väldigt hjälpsamma. Det är en väldigt bra balans på arbetsplatsen, alla tar sitt ansvar och det är en god stämning. Ena sekunden kan det vara helt tyst i lokalerna för att alla arbetar fokuserat och andra sekunden hör man kollegorna skoja och skratta med varandra. Det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans med sina kollegor!